Data
26 oktober 2019 / 16:30 uur
Website
Genre
Overig
Theater
Openluchttheater Hertme

Griezelen in het theater

…Het spannendste Halloween festijn van Twente!

Op de laatste zaterdag in oktober griezelt het in Hertme. Het Openluchttheater vormt dan het spookachtige decor voor het jaarlijkse Halloweenfeest. Hoewel het spektakelstuk vooral is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, zie je ook steeds meer grote engerds, monsters en heksen. Vaak zijn het verklede papa’s en mama’s, soms ook anderen. Maar dat weet je natuurlijk nooit… Wat we wél weten is dat ze allemaal heel veel plezier beleven.

Als de poorten van het Openluchttheater om half vijf opengaan, krioelt het even later van de spoken en spookjes, van heksen en heksjes, van waarzeggers, vreemdsoortige wezens en andere rare snoeshanen. Ze leven zich uit in het snijden van vaak reusachtige pompoenen, worden geschminkt, doen mee aan spelletjes spinwerpen en knuppelvangen, of bakken bij het kampvuur een lekker broodje.

Twee uurtjes later, als de hongerige maagjes zijn gevuld met iets warms en de duisternis invalt, trekken ze het theater in waar een spannende vertelling volgt. Fakkels, vuurkorven én een mystieke verlichting van het toch al zo markante decor doen de rest. Niet veel later volgt de climax als de bezoekers in groepjes worden verleid een spannende en soms doodenge wandeling door het Griezelbos te maken. Want eerlijk… griezeliger dan hier kan het niet worden! De sporadisch verlichte route slingert zich over smalle bruggen, steile heuveltjes, glibberige paden en soms door duistere tunneltjes. Een spookhuis is er niets bij. Plots duikt er een geraamte op, even later gevolgd door een krijsende vrouw. Of er verschijnt ineens een angstaanjagend hoofd van onder een bruggetje…

Eenmaal terug in ‘de bewoonde wereld’ maakt menigeen nog even een rondje over het buitenterrein, deels om weer op adem te komen, óf om elkaar alle belevenissen te vertellen en duidelijk te maken ‘absoluut niet bang’ te zijn geweest. Halloween in Hertme, een belevenis!

Leeftijd: 7-12 jaar 
Informatie tickets

Entree: voorverkoop € 8,00 | kassaverkoop € 9,50

halloween-hertme2019.png
Openluchttheater Hertme