Terug naar programma overzicht

Daria van den Bercken

Daria van den Bercken

Data
23 juni 2019 / 11:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Gevierd voor de frisse manier waarop zij pianomuziek tot nieuw leven wekt, wordt pianiste Daria van den Bercken beschouwd als 'een model voor musici van de toekomst’.

Daria wil zoveel mogelijk mensen actief bereiken, zowel liefhebbers van klassieke muziek als nieuwe doelgroepen. Als artist- in-residence 2016 bij het Los Angeles Chamber Orchestra in de Verenigde Staten presenteerde ze alle aspecten van haar succesvolle aanpak, zowel in recitals en concertoptredens, als in educatief en sociaal werk.

Daria studeerde af aan de Jacobs School of Music in de Verenigde Staten bij Menahem Pressler, en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert. Zij won meteen daarna de Debuutprijs 2006 (voorloper van de Dutch Classical Talent Award).

Daria's Händel- en Mozart-opnames voor Sony Classical lieten de pers lof zingen over haar 'mix van vreugde en lichtheid', 'muzikale genegenheid en een onberispelijke virtuositeit.' Daria is winnaar van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2012.

In 2017 werd haar derde opname voor Sony gepresenteerd. Dit album ontving opnieuw lovende recensies en werd genomineerd voor een Edison 2018.

Informatie tickets

Entree: € 25,00 incl. € 2,50 servicekosten

daria-van-den-bercken-caprera2019.jpg
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: www.caprera.nu