Terug naar programma overzicht

Belle en het Beest

De Speledonckers

Data
10 mei 2018 / 14:30 uur
12 mei 2018 / 19:00 uur
13 mei 2018 / 14:30 uur
16 mei 2018 / 19:00 uur
19 mei 2018 / 19:00 uur
20 mei 2018 / 14:30 uur
Website
Genre
Familievoorstelling
Theater
Natuurtheater De Donck

Ooit was er eens, in een heel ver land, een jonge prins. Hij woonde in een schitterend kasteel. Hoewel hij alles had wat zijn hart begeerde, was de prins verwend en tegen niemand vriendelijk.
Op een avond klopte er een bedelaarster aan bij het kasteel. Zij bood hem een roos aan als zij mocht schuilen voor de bittere kou. Vol afkeer van haar verwilderde uiterlijk, lachte de prins smadelijk om haar aanbod en wilde de oude vrouw wegsturen. Ze waarschuwde hem dat hij zich niet door het uiterlijk moest laten bedriegen, want ware schoonheid zit van binnen. Toen hij haar nog eens de deur wees, veranderde de lelijke oude vrouw in een beeldschone tovenares. De prins wilde het weer goedmaken maar twijfelde. Toen was het te laat. De oude vrouw, die eigenlijk een heks was, had gezien dat er geen liefde in zijn hart zat. Als straf veranderde zij de prins in een afzichtelijk monster en sprak een gruwelijke vloek uit over het kasteel en al zijn bewoners.
Zich schamend voor zijn monsterachtig uiterlijk verschool het beest zich in zijn kasteel met alleen een toverspiegel als een venster naar de buitenwereld. De roos die ze hem had gegeven, was in werkelijkheid een betoverde roos. Als hij iemand anders kon liefhebben en ook haar liefde kon winnen tegen de tijd dat het laatste bloemblaadje eraf viel, dan pas zou de vloek worden opgeheven. Indien dat niet gebeurde zou hij gedoemd zijn voor altijd een monsterachtig wezen te blijven. 

Een stuk vol vriendschap, haat, liefde en vreugde.

Regie: Lars van Asten
Productieleiding: Nikki Maas & Tim Van Dongen

Informatie tickets

Nadere informatie volgt.

headerimages_belleenhetbeest_aangepast.jpg
Natuurtheater De Donck

Donksedreef 3
5711 RM Someren

W: www.speledonckers.nl