Terug naar programma overzicht

Belle en het Beest

De Speledonckers

Data
10 mei 2018 / 14:30 uur
12 mei 2018 / 19:00 uur
13 mei 2018 / 14:30 uur
16 mei 2018 / 19:00 uur
19 mei 2018 / 19:00 uur
20 mei 2018 / 14:30 uur
Website
Genre
Familievoorstelling
Theater
Natuurtheater De Donck

De Speledonckers presenteert de familievoorstelling Belle en het Beest. Een betoverend theaterspektakel met zang en dans voor jong en oud! Het verhaal speelt zich af in een groots decor te midden van een prachtige omgeving in Natuurtheater de Donck. Bewonder de vele, schitterende, met de handgemaakte kostuums. Geniet van mooie scènes, vol met humoristische teksten en herkenbare songs.
Kortom, laat je in vervoering brengen door een spannend, tijdloos verhaal over schoonheid dat gespeeld en gezongen wordt door 45 acteurs en 25 zangers tussen de 8 en 20 jaar. Wees te gast in ons theater!

Het verhaal
Ooit was er eens, een jonge prins in een schitterend kasteel. Hoewel hij alles had wat zijn hart begeerde, was de prins verwend en tegen niemand aardig. Op een dag klopte er een arme bedelaarster aan bij het kasteel. Zij bood hem een roos aan als zij mocht schuilen.
De prins lachte de arme vrouw uit en wilde haar wegsturen. Ze waarschuwde hem dat hij zich niet door het uiterlijk moest laten bedriegen, want ware schoonheid zit van binnen. Opnieuw weigerde de prins. De vrouw, die eigenlijk een heks was, had gezien dat er geen liefde in zijn hart zat. Als straf sprak ze een gruwelijke vloek uit over het kasteel. De prins veranderde in een afzichtelijk monster, een Beest..
De roos die de heks hem heeft gegeven, is een betoverde roos. Als het Beest iemand anders kan liefhebben en ook haar liefde kan winnen tegen de tijd dat het laatste bloemblaadje eraf valt, dan zal de vloek worden opgeheven. Indien dat niet gebeurt zal hij gedoemd zijn voor altijd een monsterachtig beest te blijven.

Informatie tickets

Entree: voorverkoop tot 3 mei € 6,50 | regulier € 8,00

 

belle en het beest_someren2018.jpg
Natuurtheater De Donck