Terug naar nieuwsoverzicht

Passiespelen Tegelen 2015

Op zondag 10 mei gaat de 20ste editie van De Passiespelen in première, een reeks van 25 voorstellingen. Het vijfjaarlijks evenement - ontstaan in 1931 - is uitgegroeid tot een theatergebeurtenis van internationale allure en speelt zich af tegen de achtergrond van het majestueuze decor gebouwd in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Een religieus toneelstuk dat ontwikkeld is tot een spectaculaire en eigentijdse voorstelling die iedereen aanspreekt.

De repetities zijn in volle gang. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het decor en wordt de laatste hand gelegd aan de kostuums. Afgelopen maand vond o.l.v. Nard Reijnders ook de opname plaats van de speciaal gecomponeerde muziek, uitgevoerd door koor en orkest. Dit alles zodat in het imposante decor – naar ontwerp van Cor van Leipsig - en op de vleugels van meeslepende koren en prachtige composities van Nard Reijnders, één van Limburgs muziekcoryfeeën, u straks in Tegelen meegevoerd wordt in een overweldigend schouwspel om nooit meer te vergeten. 

Op zondag 15 maart jl. waande de volledige cast van Passiespelen Tegelen 2015 zich in Openluchttheater De Doolhof al even in het Jeruzalem van meer dan twee millennia geleden. Zij stonden - ondanks de helse kou - volledig in kostuum paraat voor de filmopnamen voor de nieuwe commercial van Passiespelen Tegelen 2015. Daarnaast werden er foto's gemaakt voor het programmaboek. Met de cast in kostuum en het vergevorderde decor, een prachtig voorproefje van wat komen gaat! De première is op zondag 10 mei a.s. Daarna elk weekend te zien t/m zondag 13 september.

De regie voor Passiespelen 2015 is in handen van Cees Rullens, die ook tekende voor de regie van de zo geslaagde Passiespelen 2010. Deze keer gaat de regisseur aan de slag met een nieuwe tekst van de Vlaamse dichter/schrijver Patrick Lateur. De muziek wordt gecomponeerd door Nard Reijnders, het decor is van Cor van Leipsig en de kostuums van Brigitte Altena. Pilo Pilkes is verantwoordelijk voor haarwerk en grime. Dirigent Ben Benders leidt het koor.

www.passiespelen.nl